Vi ønsker å skape en møteplass for den eldre generasjonen hvor vi kombinerer trening og aktivitet med en sosial sone, hvor det blant annet tilbys gratis kaffe og enkle matretter. Vi ønsker å skape et senter fritt for kroppspress, dundrende musikk, jag etter det perfekte selfie bilde, fullt av mennesker osv. Hos oss skal du kunne få gode opplevelser basert på dine egne forutsetninger. Vi ønsker å skape en medlemsklubb hvor du kan treffe nye mennesker eller gamle venner, samt skape gode sosiale opplevelser. 

Konseptet er utviklet av Tonje T. Skistad og Rune S. Henrichsen som begge har lang erfaring med drift av ulike treningssentre. Vi ser dessverre altfor ofte at den litt eldre generasjonen ikke blir ivaretatt godt nok ved mange vanlige treningssentre. Samtidig ønsker vi ikke å sammenlikne oss med dagens treningssentre. Vi er noe annet! Vi er et aktivitetssenter som kombinerer fysisk aktivitet med det sosiale satt i system. Vi etablerer et samfunnsnyttig prosjekt.  

Som det ligger i ordet bør man være passert 60 år for å bli medlem, men er du under 60 år kan vi vurdere hvert enkelt tilfelle. Det kan være at din livssituasjon, sykdomsbilde, eller andre årsaker som tilsier et behov for å trene i et trygt og forutsigbart miljø. Hos oss vil alle passe inn! Har du det vi kaller en ledsager som er under 60 år, kan denne bli med deg som treningspartner til gode medlemsbetingelser. Senteret vil passe perfekt for deg som aldri har trent, eller det har oppstått en situasjon hvor behovet for fysisk aktivitet er økende.  

Vi ønsker å ha opp mot 500 medlemmer. Med denne medlemsmassen er vi levedyktig, og kan kontinuerlig forbedre våre kundetilbud. Vi ønsker heller ikke at det skal oppleves som fullt, og når vi vet av erfaring at treningsfrekvensen og antall økter varierer, tror vi alle medlemmer skal oppleve gode treninger med god plass rundt seg. 

Vi tilbyr variert form for trening, både individuell styrketrening og gruppetrening. Vår utstyrspark er tilrettelagt slik at du får trent alle muskelgrupper i kroppen. Gruppetreningstilbudet vil gradvis utvikles, men til og begynne med vil vi gjennomføre timer med søkelys på styrke, bevegelighet og balanse. Dette er viktige faktorer som ansees som viktige når vi blir eldre. Samtidig er vi opptatt av at du mestrer de ulike timene. Gruppetrening er også gøy!

Med økende alder reduseres kroppens muskelmasse, og dette fører igjen til nedsatt muskelstyrke. Nedsatt muskelmasse og muskelstyrke kan begrense evnen til å gjennomføre hverdagslige gjøremål, som for eksempel å reise seg fra en stol, eller å gå i en trapp. Styrketrening kan redusere risikoen for beinskjørhet, og det reduserer risikoen for skader dersom du skulle falle, ettersom vektbærende trening gjør skjelettet sterkere og gir høyere beinmineraltetthet. Inkluderer du bevegelighetstrening og balansetrening i programmet, kan du i tillegg oppnå en bedre holdning.

Klarer du å trene styrke 2 ganger per uke vil du oppnå svært gode resultater. Les gjerne mer om styrketrening via de vedlagte lenkene her:

https://www.lhl.no/hjertekampen/styrketrening-og-eldre/

https://nhi.no/trening/aktivitet-og-helse/treningsrad-for-eldre/styrketrening-for-eldre/

https://www.helsedirektoratet.no/faglige-rad/fysisk-aktivitet-i-forebygging-og-behandling/voksne-og-eldre

Det er viktig å være realistisk i forhold til ambisjonsnivå, og ditt faktiske behov. Det er for mange mennesker som ikke er vant til å trene lett å legge bort trening, og i stedet velge usunne alternativer som er lettere å gjennomføre. Det krever litt innsats å ta ansvar for egen helse. 

I stedet for et stillesittende liv hvor kostholdet heller ikke alltid er godt nok, vil du oppleve en fantastisk god følelse når kroppen din responderer på enkle treningsøkter. Dette er noe av det mest verdifulle du kan gjøre for deg selv! Du må bestemme deg; Noe er bedre enn ingenting. Kombiner treningen med et besøk på Triaden hvor du har andre ting du muligens skulle ha gjort? 

Ja, vi er opptatt av du får tilrettelagt et enkelt treningsprogram tilpasset deg og dine behov! Når du blir medlem og føler at du trenger hjelp, bestiller du en time i resepsjon med en instruktør. Alle våre instruktører har lang erfaring med trening, og du kan være trygg på at det som vi anbefaler deg er forsvarlig og trygt. 

Prisene vil variere noe, men i utgangspunktet har vi konkurransedyktige priser med høy grad av fleksibilitet. Investerer du i ett års medlemskap kan du fryse avtalen din ved behov, og du får en gratis måned, samt at du etter ett år vil få redusert den månedlige avgiften via det vi kaller en lojalitetspris. En månedsavgift tilsvarende kr. 599,- per mnd. kan være din beste investering noensinne! Dette må du ikke anse som en kostnad - dette er en investering for deg og ditt liv. Et beløp tilsvarende 10 kaffekopper månedlig på en cafe kan du bytte ut med trening ved Sporty60. Dessuten er vår kaffe gratis☺

Har du et familiemedlem, eller annen person du anser som viktig å trene sammen med har vi det vi kaller en ledsagerpris. Denne betaler da kun kr. 399,- per mnd. Det finnes andre betalingsalternativer også. 

Triaden kjøpesenter ligger sentralt i Lørenskog, og er et velkjent landemerke som har eksistert i flere ti år. I et av Norges største kjøpesentre kan du kombinere et besøk ved Sporty60 med utallige shoppingmuligheter. Våre lokaler ligger vegg i vegg med Liv og Røre i 3 etg. Det er for øvrig 2 timers gratis parkering ved Triaden

Vi har en skiftesone med låsbare garderobeskap, hvor det brukes en hengelås. Vi har gjort undersøkelser hvor de aller fleste opplyser oss om at de ønsker å skifte hjemme. Ønsker du å dusje i adskilt rom, kan dette naturligvis gjøres. Vi har også handicapvennlige lokaler og fasiliteter. 

Vi holder åpent mandag - torsdag fra kl. 09.00 - 19.00, fredag kl. 9 - 18 og lørdag fra kl. 09.00 - 15.00. Det er i dette tidsrommet de aller fleste ønsker å trene. Vi vil tilpasse åpningstidene etter våre medlemmers ønsker, og de behov som oppstår.

I den sosiale sonen hvor vi har nesten 50 sitteplasser, vil vi arrangere hyppige medlemskvelder. Alt fra spillekvelder, ulike seminarer/forelesninger til bingo og dans kan være aktiviteter som er morsomme og givende. Som medlem er det også muligheter til å leie lokalene for egne arrangement. Etter hvert vil vi også arrangere turer.

Ja, det er bare hyggelig at du kommer innom, selv om du ikke skal trene en dag. I vår cafe/sosiale sone serverer vi gratis kaffe, og du kan kjøpe enkle matretter som påsmurte rundstykker, baguetter, vafler og andre godsaker.

Café meny Rundstykke med pålegg 52,- 1/1 vaffel med syltetøy/brunost 40,- Wiernerbrød 40,- Sjokoladekake 49,- Mandelkake (glutenfri) 59,-

Prisene vil alltid være rimeligere enn tilsvarende tilbud på Triaden. Ditt månedlige medlemskap «tjenes» fort inn med tanke på våre priser i cafeen☺

Vi er opptatt av at du skal trives, og sammen med andre medlemmer vil du knytte nye bekjentskaper. Sett deg ned, les avisen, spill kort og andre spill, surf litt på nettet- kos deg!

Det aller viktigste for oss er å skape et givende, og godt aktivitetssenter på Triaden. Vi vil lytte til våre medlemmer, som vi vet vil komme med gode innspill for ytterligere forbedringer. Når vi føler at vi har lykkes, og våre medlemmer er fornøyde, vil vi åpne flere slike sentre i hele Norge. Vi ønsker å spille på lag med de mange kommunene i Norge, fordi vi mener at samfunnet vil ha stor nytte av et konsept som Sporty60.  

Spørsmål & Svar om Sporty60+